همه چیز با انفاق کاستی گیرد، جز دانش . [امام علی علیه السلام]
زورخانه - منوچهر عطاءالهی
پیوندها

روز سوم محرم به نام بی بی دو عالم خانم حضرت رقیه نام گذاری شده است .

حضرت رقیه فرزند امام حسین علیه السلام است . بر اساس نوشته‏ های بعضی کتاب‏های تاریخی، نام مادر حضرت رقیه(علیهاالسلام)، امّ اسحاق است که پیش‏تر همسر امام حسن مجتبی (علیه‏السلام) بوده و پس از شهادت ایشان، به وصیت امام حسن (علیه‏السلام) به عقد امام حسین (علیه‏السلام) درآمده است. در مورد تاریخ تولد حضرت رقیه چیزی معلوم نیست. و مطلب بعد که همیشه من رو خیلی ناراحت میکنه اینه که خانم حضرت رقیه در زمان قیام عاشورا مادر هم نداشته و وابستگی خیلی زیادی به پدر داشته در خیلی جا ها شنیدم که زمانی که در مدینه بودند این کودک همیشه سر بروی بازوی پدر میگذاشت و میخوابید .

نمیخوام ناراحتتون کنم اما همه ما جریان سیلی خوردن حضرت رقیه این دختر سه ساله امام حسین رو شنیدیم و جریان پاره شدن گوش رو که زمانی که لشگر دشمن به خیمه ها حمله کرد برای چپاول رحم به هیچ چیز و هیچ کس نکردند و زمانی که میخواستند گوشواره های حضرت رو غارت کنند گوش ایشان رو پاره کردند و گوشواره رو بردند و دیگر از این پس این بچه با هیچ کس سخن نمیگفت فقط هر از چند گاهی از عمه زینب سراغ پدر را میگرفت تا اینکه شبی در کنار خرابه های شام وقتی یزید دید صدای ناله این بچه همه جا رو پر کرده دستور داد که سر امام حسین رو به خرابه ببرند و آنها هم سر را تشتی گذاشته و به خرابه بردند و به نزد خانم رقیه بردند و زمانی که پارچه روی تشت رو کنار زد با راس پدر مواجه شد و شروع کرد با او به حرف زدن و با دستهای کوچکش خاک و خونهای روی صورت رو پاک میکرد و صدا میزد (من الذی ایتمنی ).

وقتی دیدن کمی آرام شد سر رو بردند و این کودک سه ساله در کنار خرابه شام مظلومانه بدون اینکه کسی بفهمددر سکوت کامل غریبانه صورت روی خاک گذاشت و از داغ پدر دق کرد و چشم از جهان فرو بست .

اما خداوند به خاطر مظلومیت این بی بی سه ساله او را باب الحوائج قرار داد و به گفته بزرگترین علمای ما هر زمانی که گرفتار میشدند دست به دامان این خانم میشدند و حوائجشان را طلب میکردند و خیلی زود هم حاجت روا میشدند .

بیشتر از این نمیتونم بنویسم چون خودم خیلی منقلب شدم چون من خودم ارادت خاصی به عمه کوچولوم دارم .

و در زمان خواندن این متن من رو هم از دعای خیرتان محروم نکنید .



نوشته شده توسط منوچهرعطاءالهی 87/10/11:: 10:29 صبح     |     () نظر

8 روز تا «روز واقعه»

تصاویر ویژه محرم  

زیارت عاشورا را هر روز بخوانید

امام باقر علیه السلام فرمود: هر که حسین را در روز عاشورا زیارت کند به گونه ی که نزد او گریان شود، خداوند را ملاقات کند در حالی که ثواب یک میلیون حج و یک میلیون عمره و یک میلیون جهاد که ثواب هر حج و هر عمره و هر جهاد ماند ثواب کسی باشد که با پیامبر و ائمه اطهار علیهم السلام حج و عمره و جهاد نموده باشد، راوی گوید: عرض کردم: فدایت شوم، ثواب کسی که در شهرها و نواحی دور میباشد و نمی تواند در آن روز امام حسین بیاید چیست حضرت فرمود:
چون روز عاشورا شد به صحرا یا بر بلندی در خانه خود برود و در حالی که به حضرت اشاره میکند، سلام نماید و تلاش کند در نفرین بر دشمنان حضرت، سپس دو رکعت نماز بخواند و این کار را قبل از ظهر انجام دهد؛ اهل خانه خود را نیز به گریستن بر حضرت دستور دهد، خود بگوید و جزع نماید، و اقامه عزا کند در خانه و یکدیگر را با حالت گریان ملاقات کنند، چون این اعمال را انجام دهند من ضامنم که خداوند متعال تمام این ثوابها را به او بدهد،
راوی عرض کرد: فدایت شوم شما ضامن میشوید؟ حضرت فرمود: من ضامنم آن ثوابها را، آن گاه حضرت پس از یاد دادن زیارت عاشورا فرمود: اگر اینگونه حضرت را زیارت کنی، همانند ملائکه ی که زائر حسین هستند، حضرت را زیارت کرده ی و خداوند بری تو یک میلیون حسنه مینویسد، و یک میلیون گناه عفو میکند و یک میلیون درجه تو را بلند گردانده و همانند کسی باش که با امام حسین علیه السلام شهید گشته و در مقامات بلند ایشان شریک میگردی...
در ادامه حضرت فرمود: ی علقمه اگر بتوانی هر روز حسین را اینگونه زیارت کنی انجام ده که برای تو نماز آن ثوابها خواهد بود انشاء الله. (1)

* زیارت عاشورا بلا را دفع میکند
آیت الله حاج شیخ عبدالکریم یزدی حائری اعلی الله مقامه مؤسس حوزه علمیه قم میفرمود:
در اوقاتی که در سامراء مشغول تحصیل علوم دینی بودم، در سامراء بیماری وبا و طاعونی شایع شد، و همه روزه عده ی میمردند، روزی در منزل استادم مرحوم سید محمد فشارکی اعلی الله مقامه بودم، جمعی از اهل علم نیز حضور داشتند، ناگاه مرحوم آقا میرزا محمد تقی شیرازی رحمة الله علیه که در مقام علمی مانند مرحوم فشارکی بود، تشریف آوردند و صحبت از بیماری وبا و شیوع آن شد.
مرحوم میرزا فرمود: اگر من حکمی بکنم آیا لازم است انجام شود؟ همه اهل مجلس تصدیق کردند که آری
ایشان فرمود: من حکم میکنم که شیعیان ساکن سامراء از امروز تا ده روز مشغول زیارت عاشورا شوند و ثواب آن را هدیه روح شریف نرجس خاتون والده ماجده حضرت حجة ابن الحسن صلوات الله علیه و علی آبائه نمایند، تا این بلا از آنان دور شود.
اهل مجلس این حکم را به تمام شیعیان سامراء رساندند و همه مشغول زیارت عاشورا شدند، از فراد تلف شدن شیعیان متوقف شد و از میان شیعیان کسی نمی مرد، ولی همه روز عده ی از اهل سنت میمردند، و این مطلب بر همه آشکار شد، برخی از اهل سنت از شیعیانی که با آنها آشنا بودند میپرسیدند، چرا از شما شیعیان کسی تلف نمی شود؟ آنها میگفتند: ما زیارت عاشورا میخوانیم، آنها هم مشغول خواندن زیارت عاشورا شدند و بلا از آنها هم برطرف گردید،
این جریان را شهید بزرگوار آیت الله دستغیب از علامه بزرگوار حضرت آقی شیخ حسن فرید گلپایگانی از علمی طراز اول تهران نقل نموده اند.

* زیارت عاشورا امید و پناهگاه علماء
حضرت آیت الله شیخ جواد ابن شیخ مشکور، از بزرگان علماء و فقهاء نجف اشرف و مرجع تقلید جمعی از شیعیان عراق بود که در سال 1337 رحلت نمود.
آن مرحوم در شب 26 ماه صفر سال 1336 در نجف اشرف در خواب حضرت عزرائیل را میبیند، پس از سلام از او میپرسد از کجا میآئی؟ میفرماید: از شیراز و روح میرزا ابراهیم محلاتی را گرفته ام، شیخ میپرسد: روح او در برزخ در چه حالیست؟ میفرماید: در بهترین حالات و در بهترین باغهی عالم برزخ، خداوند هزار فرشته ماءمور کرده که از او فرمان میبرند، گفتم: بری چه کاری شایسته چنین مقامی شده است آیا بخاطر مقام علمی و تدریس و تربیت شاگرد؟ فرمود: نه، گفتم: بخاطر نماز جماعت و رساندن احکام به مردم فرمود: نه، گفتم: پس بری چه فرمود: جهت خواندن زیارت عاشورا. (مرحوم میرزی محلاتی در سی سال آخر عمرش زیارت عاشورا را هیچ روزی ترک نکرد و اگر روزی بخاطر بیماری یا امر دیگری نمی توانست بخواند، نایب میگرفته است).
آن عالم بزرگوار از خواب برخاسته فردا به منزل آیت الله میرزا محمد تقی شیرازی میرود و خواب خود را نقل مینماید،
آیت الله شیرازی گریان میشود، علتش را میپرسند، میفرماید: میرزی محلاتی از دنیا رفته است و ایشان استوانه فقه بود،
یکی گفت: این خوابی بوده که واقعیت آن معلوم نیست، ایشان فرمود: بله خواب است اما خواب شیخ مشکور است نه افراد معمولی، فردی آن روز بوسیله تلگراف خبر فوت میرزی محلاتی از شیراز به نجف اشرف میرسد و راست بودن آن خواب آشکار میگردد.
این داستان را جمعی از فضلاء نجف اشرف از مرحوم آیت الله سید عبدالهادی شیرازی - ره - که در منزل آیت الله شیرازی و آمدن آیت الله مشکور و نقل خواب خود حضور داشته است نقل نمودند. (2)

برای مشاهده متن و ترجمه و نیز شنیدت صوت زیارت پرفیض عاشورا، بر روی این لینک کلیک نمایید


------------ --------- --------- ---
(1). کامل الزیارات اختصارا
(2). داستانهی شگفت حضرت آیة الله شهید دستغیب ص 243



 

مداحی و سخنرانی
شب اول محرم87

باز محرم، حسین و عاشورا، باز روایت اشک و عطش و آتش، بازحکایت خیمه سوخته و بوی سیب، باز ...
کتاب هفتاد و دو صفحه ای کربلا، این خواندنی ترین کتاب تاریخ، اکنون پیش روی ماست و ما امروز در عصر جاهلیت مدرن، و در این رسوایی بزرگ بشریت، که کودک نامشروع تجاوز و جنایت بالغ شده و دستان پلیدش را به خون پاک کودکانی بی شمار آلوده ساخته؛ به مرور این کتاب انسان ساز نهضت آفرین محتاجیم بیش از همیشه.
باری؛ به مناسبت فرار سیدن ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان، حضرت ابا عبدالله، علیه السلام، از ابتدای محرم تا روز عاشورا، همراه با هیأتهای مذهبی، ده منزل با کاروان عاشورا همگام خواهیم بود.ان شاءالله.

 

سخنرانی حاج آقا صفایی

قسمت اول

دانلود

سخنرانی حاج آقا صفایی

قسمت دوم

دانلود

مداحی حاج محمود کریمی

قسمت اول

دانلود

مداحی حاج محمود کریمی

قسمت دوم

دانلود

مداحی حاج محمود کریمی

قسمت سوم

دانلود

مداحی حاج محمود کریمی

قسمت چهارم

دانلود

مداحی حاج محمود کریمی

قسمت پنجم

دانلود

مداحی حاج محمود کریمی

قسمت ششم

دانلود

سخنرانی

قسمت اول

دانلود

سخنرانی

قسمت دوم

دانلود

سخنرانی

قسمت سوم

دانلود

سخنرانی و روضه

قسمت چهارم

دانلود

مداحی حاج علی قربانی

قسمت اول

دانلود

مداحی حاج علی قربانی

قسمت دوم

دانلود

مداحی حاج علی قربانی

قسمت سوم

دانلود

 

 


کلمات کلیدی: 8 روز تا «روز واقعه»


نوشته شده توسط منوچهرعطاءالهی 87/10/10:: 9:20 صبح     |     () نظر


مراسم ثبت ملی آیین ورزش های پهلوانی و زورخانه ای

عکاس: سید ابراهیم سیدی     

 -

 

 -

 -
 
 
 -
 
 -
 
 
 -
 
 -
 
 
 -
 
 -
 
 
 -
 
 -
 
 
 -
 
 -
 
 
 -
 
 -
 
 
 -
 
 -
 
 -
 -

 

 

 -



نوشته شده توسط منوچهرعطاءالهی 87/10/10:: 9:13 صبح     |     () نظر

مراسم ثبت ملی آیین پهلوانی و ورزشهای زورخانه ای با حضور رئیس جمهور ، محمد علی آبادی رئیس سازمان تربیت بدنی ، اسفندیار مشائی ، سردار صفارزاده ، نوراله هدایتی، فرهاد طلوع کیان ، منوچهر عطاء الهی ، سعید علی آبادی ، بهزاد هدهدی انجام شد.



نوشته شده توسط منوچهرعطاءالهی 87/10/9:: 10:57 صبح     |     () نظر

حدیث روزانه

پند امام به عالمان

 «أَیَّتُهَا الْعِصابَةُ بِالْعِلْمِ مَشْهُورَةٌ وَ بِالْخَیْرِ مَذْکُورَةٌ وَ بِالنَّصیحَةِ مَعْرُوفَةٌ وَ باللّهِ فی أَنـْفُسِ النّاسِ مَهابَةٌ، یُهابِکُمُ الشَّریفُ، وَ یُکْرِمُکُمُ الضَّعیفُ وَ یُؤْثِرُکُمْ مَنْ لافَضْلَ لَکُمْ عَلَیْهِ وَ لا یَدٌ لَکُمْ عِنْدَهُ، تَشْفَعُونَ فِی الْحَوائِجِ إِذَا امْتُنِعَتْ مِنْ طُلاّبِها، وَ تَمْشُونَ فِی الطَّریقِ بِهَیْبَةِ الْمُلُوکِ وَ کَرامَهِ الاَْکابِرِ... فَأَمّا حَقُّ الضُّعَفاءِ فَضَیَّعْتُمْ وَ أَمّا حَقُّکُمْ بِزَعْمِکُمْ فَطَلَبْتُمْ أَنْتُم تَتَمَنَّوْنَ عَلَی اللّهِ جَنَّتَهُ وَ مُجاوَرَةَ رَسُلِهِ وَ أَمانًا مِنْ عَذابِهِ؟!

حضرت ابی عبداللّه الحسین(علیه السلام) خطاب به عالمان بی عمل و تارکان امر به معروف و نهی از منکر فرموده اند: ای گروه نیرومندی که به دانش مشهور و به نیکی مذکور و به خیرخواهی معروف و با نام خدا و مذهب در نفوس مردم، با مهابت جلوه گرید! شریف از شما حساب می برد و ضعیف شما را گرامی می دارد، و کسانی که بر آنها برتری و حقّی ندارید، شما را بر خود ترجیح می دهند، شما وسیله حوائجی هستید که بر خواستارانش ممتنع است، و به هیبت پادشاهان و کرامت بزرگان در راه گام برمی دارید...!و امّا حق ضعیفان را ضایع کردید! و حقّ خود را که به گمانتان شایسته آنید طلب نمودید...! و با این حال آرزوی بهشت الهی را دارید و همجواری پیامبران و امان از عذابش را در سر می پرورانید!

 


کلمات کلیدی: حدیث روزانه


نوشته شده توسط منوچهرعطاءالهی 87/10/9:: 10:45 صبح     |     () نظر

تصاویر ویژه محرم  

هر که فدائی ماست با ما حرکت کند

درست همان روز که مسلم در کوفه به شهادت رسید، امام حسین از مکه به عراق حرکت نمود، حج را تبدیل به عمره نمود، زیرا از دست بنی امیه در امان نبود، آنها مصمم نبود به هر ترتیب که شده حضرتش را هلاک کنند.
در آنجا حضرت خطبه ی خواند و پس از حمد و ثنی الهی و درود بر پیامبر اکرم فرمود: مرگ بری اولاد آدم همانند گردنبند بر گردن دختران ترسیم شده است، چقدر مشتاقم به دیدار نیاکان خودم، همانند علاقه یعقوب به یوسف، برایم آرامگاهی آماده شده که من به آنجا خواهم رفت، گویا اعضایم را درندگان بیابان در زمینی میان نواویس و کربلا پاره پاره میکنند و شکمهی خود را از من پر و سیراب میکنند، از روزی که با قلم (تقدیر) نوشته شده چاره ی نیست خشنودی خدا، خشنودی ما اهل البیت است، ما بری او صابریم و او پاداش صابرین بما خواهد داد،
و در پایان فرمود: هر که جان خود را بری ما بذل میکند و تصمیم به ملاقات خدا گرفته است با ما حرکت کند که من فردا صبح حرکت میکنم انشاء الله

ای دل گرت هوای بهشت است رو متاب
از درگه محمد و آلش به هیچ باب

از غیر خاندان نبی کام خود مجوی
لب تشنه ی کجا شده سیراب از سراب

آسوده خاطراند محبانشان به حشر
آندم که خلق را همه خوف است و اضطراب

بی مهر آل ساقی کوثر در آن جهان
هرگز طمع مدار زحق کوثری شراب

جز درگه محمد و آلش دری مکوب
کانجا نمانده است سؤالی بلاجواب

آباد گشت آخرتش آنکه مهرشان
با خویشتن ببرد از این عوالم خراب

 

 


کلمات کلیدی: 9 روز تا «روز واقعه»


نوشته شده توسط منوچهرعطاءالهی 87/10/9:: 10:42 صبح     |     () نظر

1 محرم 61 - امام حسین (ع) درمسیرحرکت تاریخی خویش پس ازورود به عراق درمکانی بنام شِراف منزل کردند و پس ازفراهم کردن ذخیره‎ای ازآب به راهشان ادامه دادند. دراواسط روزنیروهای دشمن ازدورنمایان شدند؛ ازاین رو یاران امام درمکانی امن پناه گرفتند. سپاه دشمن مرکب از1000تن به فرماندهی حرّبن ریاحی مأموریت داشت که راه را برامام حسین (ع) ببندد یا ایشان را به شهادت برساند. اما امام حسین (ع) به یاران خود دستوردادند که دشمن راازآب سیراب کنند. حرّ اگرچه هنگام نمازبه امام حسین(ع) اقتدا می‏کرد، همچنان به تعقیب ایشان ادامه داد. این نخستین روزازحماسه‎ای بود که تاامروز جاودانه درتاریخ مانده است.



نوشته شده توسط منوچهرعطاءالهی 87/10/9:: 10:37 صبح     |     () نظر

به گزارش خبرنگار ایرنا، مراسم ثبت ملی آیین‌های ورزش پهلوانی و زورخانه ای پیش از ظهر امروز با حضور رییس جمهوری و جمع کثیری از مدعوین در این سالن انجام شد.

این مراسم از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور و با تلاش فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای صورت گرفت.

در این مراسم همچنین بازوبند پهلوان سال ? ???کشور با دستان رییس جمهوری بر بازوی پهلوان امین رشید لمیر که چند روز پیش در دومین دوره مسابقه‌های کشتی پهلوانی و هنرهای فردی غدیر به مقام پهلوانی ایران رسید، بسته شد.

پیش از اهدای بازوبند پهلوانی به پهلوان سال ? ???ایران، محمد علی آبادی معاون رییس جمهوری و رییس سازمان تربیت بدنی ضمن تشکر از حضور محمود احمدی نژاد رییس جمهوری در این مراسم اظهار داشت: در سه سال گذشته اقدامات زیادی برای توسعه و گسترش ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای که همان ورزش باستانی ایران است، صورت گرفته که مورد توجه مقام معظم رهبری نیز واقع شده است.

وی، احداث دهها زورخانه جدید در سطح کشور، بازسازی و مرمت زورخانه‌های قدیمی و بازگشایی مجدد دهها زورخانه در تهران و شهرستانها که از فعالیت و رونق افتاده بود را از جمله اقدامات برای توسعه ورزش پهلوانی و زورخانه ای ذکر کرد.

علی آبادی تصریح کرد: در سه سال اخیر، تغییرات ویژه‌ای در ضرباهنگ، فرم و نوع مسابقه‌های ورزش زورخانه‌ای ایجاد شده است و نوجوانان و جوانان زیادی در سراسر کشور به این ورزش پهلوانی و باستانی روی آورده اند.

وی اظهار امیدواری کرد: امیدواریم روزی فرا برسد که ضرباهنگ خوش طنین مرشدان زورخانه‌ها در سراسر جهان (کشورهای اسلامی و غیراسلامی) شنیده شود و این ورزش سنتی و باستانی ایرانیان برای همه جهانیان قابل شناسایی و درک باشد.

رییس سازمان تربیت بدنی در قسمت دیگری از صحبت‌های خود درباره ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای اظهار داشت: در این ورزش تنها جسم و تن نیست که ساخته می‌شود بلکه روح و روان انسانها از جمله فرزندان ما نیز ساخته و پرداخته خواهد شد. پس در توسعه و اشاعه بیشتر این ورزش بایستی بیش از پیش کوشا و پرتلاش باشیم.

علی آبادی در مورد ثبت ملی آیین‌های ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای نیز گفت:
ورزش پهلوانی و زورخانه ای، صدها سال در رگ و پی و خون مردم کشورمان سابقه دارد. اگرچه این ورزش به عنوان ورزش باستانی ایرانیان در دل مردم ما ثبت شده است اما ثبت قانونی آن که امروز صورت گرفت، می‌تواند برای توسعه این ورزش و شناسایی آن به مردم جهان بسیار موثر و مفید باشد.

وی افزود: مراسم امروز در واقع، این میراث سنتی و معنوی را ثبت جهانی کرد پیش از صبحت‌های محمد علی آبادی، علیرضا صفارزاده رییس فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای نیز طی سخنانی گفت: ورزش زورخانه ای، گوهری گرانبها و میراثی ارزشمند از نیاکان ما است و تلفیقی از ورزش، هنر و رزم است.

وی گفت: جامعه ایرانی در ? ???سال گذشته شاهد بی‌مهری، بی‌توجهی، رخوت و سکون نسبت به این ورزش بوده و اینک غبار رخوت پس از هفت دهه از ورزش زورخانه‌ای رخت بربسته است و بار دیگر شاهد شکوفایی این ورزش ملی و سنتی هستیم.

صفارزاده اضافه کرد: طی سه سال گذشته اقدامات زیادی برای سامان دادن و توسعه ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای از سوی دولت شده و بازگشت کشتی پهلوانی به گود زورخانه پس از ? ???سال، راه اندازی این ورزش در آموزش و پرورش، وزارت علوم، نیروهای مسلح، بسیج و حوزه‌های علمیه از جمله این اقدامات است.

وی افزود: ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای یک فرهنگ است و تنها یک ورزش نیست.

رییس فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای در پایان صحبت‌های خود از دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری درخواست کرد که ورزش پهلوانی و زورخانه ای به صورت رسمی در پرونده هیات دولت ثبت شود و این درخواست که به صورت مکتوب در پوشه‌ای قرار داشت را به رییس جمهوری ارایه داد.



نوشته شده توسط منوچهرعطاءالهی 87/10/9:: 10:32 صبح     |     () نظر


کلمات کلیدی: گزارش تصویری


نوشته شده توسط منوچهرعطاءالهی 87/10/9:: 10:28 صبح     |     () نظر
 

 

در مراسم ثبت آیین و ارزش های پهلوانی و زورخانه ای، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این ورزش باستانی را آیینه تمام نمای فرهنگ ایران دانست.
خبرگزاری میراث فرهنگی _ گروه میراث فر هنگی _ در مراسم ثبت آیین و ارزش های پهلوانی و زورخانه ای، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این ورزش باستانی را آیینه تمام نمای فرهنگ ایران دانست.
 
 
         
«فریبرز دولت آبادی»، در این مراسم گفت: «ورزش زورخانه ای و پهلوانی آیینه تمام نمای فرهنگ ایران است. زیرا در آن یکتا پرستی، توحید، مهرورزی، عشق، جوانمردی، راستی، درستی و دوستی وجود دارد.»
 
وی گفت: «سال 1387 را سال ثبت میراث معنوی نام گذاری کردیم و آیین و ارزش های پهلوانی به عنوان نهمین اثر ثبت شد.»
 
این پرونده با همکاری پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، معاونت این سازمان و سازمان تربیت بدنی کشور آماده شده است.
 
«علیرضا صفارزاده»، رئیس ورزش پهلوانی و زورخانه ای کشور نیز در این مراسم ارج نهادن بر ثبت این ورزش باستانی گفت: «امیدواریم که ثبت این ورزش در فهرست میراث ملی مقدمه ای بر ثبت جهانی آن در فهرست یونسکو باشد.»
 
وی در ادامه گفت: «طی هفتاد سال گذشته غبار فراموشی و غفلت ورزش زورخانه ای را فراگرفته بود و خدا را شاکریم که پس از 7 دهه امروز شاهد از بین رفتن غبارها و توجه دوباره به این ورزش هستیم.»
 
صفارزاده با اشاره به اقدامات انجام گرفته برای شکوفایی این ورزش گفت: «انجام تحقیقات گسترده، مرمت زورخانه های سنتی، احداث صدها زورخانه جدید حمایت پهلوانان و مرشدان و دیگر ورزشکاران این رشته، جمع آوری کتب و فیلم های مربوط به این ورزش و تهیه آرشیوهای اطلاعاتی، راه اندازی این ورزش در مدارس و پایگاه های بسیج از جمله اقدامات صورت گرفته برای احیاء ورزش پهلوانی و زورخانه ای بوده است.»
 
«محمد علی آبادی»، رئیس سازمان تربیت بدنی کشور نیز در این مراسم بر ثبت ورزش باستانی کشور در فهرست میراث معنوی تاکید کرد و گفت: «این ورزش تنها یک آموزه جسمی نیست و روح و روان را آموزش می دهد. به این علت جای آن دارد که به عنوان یک میراث معنوی انسانی در فهرست میراث جهانی به ثبت برسد.»
 
وی در ادامه گفت: «تا کنون تلاش های زیادی برای احیاء این ورزش کهن ایرانی انجام گرفته و بخش زیادی از آن احیاء شده است.»
 
وی در ادامه سخنان خود بر صفات جوانمردی و مروت در ورزش باستانی کشور اشاره کرد و آن را از مهمترین ارزش های انسانی برشمرد.
 


نوشته شده توسط منوچهرعطاءالهی 87/10/9:: 10:22 صبح     |     () نظر
<   <<   6   7   8   9   10      >


www.b-a-h-a-r-2-0.sub.ir رفتن به بالای صفحه